Het Beste Van

Al twintig jaar staat Van Dik Hout aan de top van de Nederlandse muziekindustrie met hun pure rock en poëtische teksten. Destijds ontketenden zij met de hitsingle ‘Stil in mij’ een hausse in de Nederlandstalige muziek en sindsdien is Van Dik Hout een bepalende factor in de Nederpop. Ook hun samenwerking met theaterduo Acda & de Munnik, genaamd ‘de Poema’s’, bracht een aantal klassiek geworden liedjes voort.

Vele albums en prijzen later blijkt Van Dik Hout nog altijd onverminderd populair met hun stevige, Nederlandstalige rocksongs. Afgelopen theaterseizoen verrasten ze met een intiem en meeslepend overzicht van hun indrukwekkende oeuvre. Een avond waarin ‘Alles of Niets’, ‘Stil in mij’, ‘Zij maakt het verschil’, ‘Mijn houten hart’ en vele andere liedjes een prachtig muzikaal verhaal vormden. Een verhaal om gehoord te worden. Authentiek en oprecht gebracht zoals alleen Van Dik Hout dat kan. Voor publiek en band alle reden voor een terechte reprise.

UITGELICHT!
‘Stil in mij’ is meermalen tot beste Nederlandstalige single aller tijden verkozen en verkreeg in 2000 de status ‘Nederlandstalige single van de eeuw’.

Productionele informatie

Zaalindicatie: middenzaal – grote zaal
Speelperiode: oktober t/m december 2018
Producent: Van Dik Hout
Cast: Martin Buitenhuis, Benjamin Kribben, Dave Rensmaag, Sandro Assorgia, Patrick van Herrikhuyzen en Louis de Wit

Video