Een bitterzoete komedie over leven na de aidscrisis

Wat doe je als je leven langer duurt dan je had gedacht? Met dromen die je jaren geleden hebt geparkeerd? Met verhalen die niemand meer wil horen? Wat doe je met een nieuwe generatie die anders in het leven staat dan jij? Dit zijn de hoofdthema’s van POZ Paradise, een nieuw Nederlands toneelstuk over leven na de aidscrisis.

Twee generaties proberen zich staande te houden in een razendsnel veranderende wereld: de ‘Long Term Survivors’, de veteranen die de aidscrisis overleefd hebben en een jongere generatie voor wie hiv geen angstbeeld meer is, maar die worstelt met alle nieuw verworven vrijheden.

POZ Paradise gaat over de actuele situatie rond hiv, met een lichtere toon en gericht op de toekomst. Het stuk wil een modern Nederlands alternatief bieden voor aids-gerelateerde stukken als ‘The Normal Heart’ en ‘Angels in America’. Stukken die focussen op de situatie in Amerika in de jaren negentig en die inmiddels vrij verouderd zijn. POZ Paradise is een bitterzoete komedie, met de subtiele humor van een tv-serie als ‘Looking’ en met de licht-melancholieke ondertoon van Tsjechov. Een voorstelling waarbij het publiek hard zal kunnen lachen, om vervolgens met een brok in de keel naar huis te gaan.

UITGELICHT!
POZ Paradise is een voorstelling die voor iedereen herkenbaar is, met universele thema’s als de angst voor verandering, de worsteling met de wegtikkende tijd en het koesteren van verloren dromen.

Productionele informatie

Zaalindicatie: grote zaal
Speelperiode: september en oktober 2018
Producent: Stichting Poz Paradise
Regie: Daniël Cohen
Cast: Stanley Burleson, Marjolijn Touw, Alex Hendrickx, Michael Muller e.a.