Met Mike del Ferro, Claron McFadden en musici van o.a. het Metropole Orkest

Pianist Mike del Ferro en de fenomenale sopraan Claron McFadden kennen elkaar al jaren, maar zijn nu pas voor het eerst samen te horen in de Nederlandse theaters. Ze vertolken onder begeleiding van gerenommeerde strijkers, aangevuld met blazers en harp (bekend van o.a. het Metropole Orkest) het Belcanto repertoire. Napolitaanse liederen en aria’s in een eigentijdse setting.

Mike del Ferro bedacht het idee om opera en jazz te combineren. Dat wil zeggen; jazz en het klassieke Italiaanse operarepertoire. Del Ferro zijn jeugd stond in het teken van deze muziek als zoon van de Amerikaans-Nederlandse tenor Len del Ferro. In 2004 bracht het trio reeds de CD ‘New Belcanto: Opera Meets Jazz’ uit en in 2016 volgde de CD ‘Italian Opera Meets Jazz’ met Claron McFadden en het Metropole Orkest o.l.v. dirigent Jules Buckley. Het Opera Meets Jazz project is del Ferro altijd blijven achtervolgen, daarom komt hij nu met New Belcanto: Opera Meets Jazz naar de Nederlandse theaters.

UITGELICHT!
Na gesprekken met het Metropole Orkest ontstond het idee om samen met een deel van het orkest een nieuw album op te nemen, waarvoor het Metropole Orkest acht internationale arrangeurs benaderde om bijzondere arrangementen te maken.

Productionele informatie

Zaalindicatie: grote zaal
Speelperiode: januari 2019
Producent: Stroom Management
Cast: Mike del Ferro Trio, Claron McFadden en orkest

Video