ISH Dance Collective

De straten zijn grijs, de toekomst onzeker. We zijn omringt door muren van baksteen, beton en gebroken beloften. Onze blik is omlaag gericht. De barsten in de tegels van het pleintje vertellen ons dat we hier horen, dat we hier nooit meer weg komen, maar ze liegen. Als je hart genoeg rent zeggen de barsten niets meer. Als je hoog genoeg springt is een muur maar een drempel. Op het dak schijnt de zon. Op het dak is er lucht.

Modern Samurai is een echte ISH-voorstelling vol freerunning, breakdance en martial arts. Marco Gerris laat zich inspireren door de wereldberoemde Franse speelfilm Yamakasi uit 2001 waarin een groep jonge sensatiezoekers de benauwde sfeer van de achterstandswijken probeert te ontvluchten door middel van urban sport. De jongens hebben een nog hoger doel: precies genoeg geld stelen van de exorbitant rijken om de hartchirurgie van een arme jongen uit de buitenwijk te kunnen betalen.

UITGELICHT!
Na het daverende succes van ‘Elements Of Freestyle’ komt Marco Gerris met een nieuwe voorstelling vol freerunning, breakdance en martial arts.

Productionele informatie

Zaalindicatie: middenzaal – grote zaal
Speelperiode: februari t/m april 2019
Producent: Ish Dance Collective
Regie: Marco Gerris
Cast: Carl Refos, Bart van der Linden, Luis Alkmim e.a.

Video