Keeps The Blues Alive

Johan Derksen Keeps The Blues Alive neemt het publiek mee naar begin jaren zestig, toen The British Invasion de wereld veroverde en The Rolling Stones, Them, The Animals, John Mayall’s Bluesbreakers, The Spencer Davis Group en The Yardbirds een breed publiek lieten kennismaken met de muziek van de Amerikaanse blueslegendes John Lee Hooker, Muddy Waters, Sonny Boy Williamson, Chuck Berry, Howlin’ Wolf, Buddy Guy en B.B. King.

Het gevolg was de opkomst van de Nederlandse bluesbands Cuby + Blizzards, Livin’ Blues, Rob Hoeke Rhythm & Blues Group, Bintangs, John the Revelator, Flavium, Blues Dimension en de Oscar Benton Blues Band. Sindsdien speelt de blues een belangrijke rol in de vaderlandse muziekcultuur. Radio en televisie negeren de blues, omdat de oorspronkelijke basis van de hedendaagse popmuziek niet meer in het commerciële format past, maar blues concerten en blues festivals zijn bijna altijd uitverkocht.

Om de blues niet verloren te laten gaan, heeft Johan de beste Nederlandse blues vocalisten en muzikanten gemobiliseerd. Dat unieke gezelschap zoekt de trouwe blues fans in hun eigen omgeving op, met een overzicht van de blues in Nederland, van begin jaren zestig tot de dag van vandaag.

UITGELICHT!
Johan Derksen Keeps The Blues Alive is een vervolg op de succesvolle ‘Johan Derksen en de Pioniers van de Nederpop’ theatertour.

Productionele informatie

Zaalindicatie: middenzaal – grote zaal
Speelperiode: oktober t/m december 2018
Producent: The Clarks i.s.m. Johan Derksen
Regie: Micha Hasfeld
Cast: Johan Derksen, The Clarks, AJ Plug, Erwin Java, Theo van Es, Michel van Dijk, Roel Spanjers en Big Pete

Video