Septacost

Overal ter wereld eindigen optredens van de Amsterdam Klezmer Band in spontane dansfeesten. De theatershow Septacost is meer dan een Klezmerparty. De band speelt met de verwachtingen van het publiek in een multimediale voorstelling die balanceert tussen melancholie en euforie.

Klezmer heeft naast een uitbundige ook een weemoedige kant, net als de band zelf. De intimiteit van het theater leent zich bij uitstek om dat donkere, mysterieuze karakter uit te diepen. Hoe voelt het om eenzaam te zijn? Biedt de vlucht in het feestgedruis troost of is dat een illusie? Septacost is een virtuoze zoektocht naar de remedie tegen eenzaamheid. De band neemt het publiek mee op verkenning door de krochten van de ziel. Verstilde momenten en meeslepende solo’s maken de vervreemding voelbaar.

UITGELICHT!
Septacost ging in 2017 in première op Oerol en onderstreept dat de Amsterdam Klezmer Band zich niet laat beperken door tradities en verwachtingen. Het decor zit vol verrassingen, met videoprojecties die onderdeel worden van het verhaal en de muziek.

Productionele informatie

Zaalindicatie: middenzaal
Speelperiode: januari t/m maart 2019
Producent: Amsterdam Klezmer Band
Regie: Martin Draax
Cast: Jasper de Beer, Job Chajes, Alec Kopyt, Gijs Levelt, Joop van der Linden, Janfie van Strien en Theo van Tol

Video